11 تیر 1398 - 14:49
شناسه خبر: 8624
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
سیدمحمدرضا مرتضوی:
تولید هم شبانه روزی پدافند شود
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، سید محمدرضا مرتضوی، رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با حضور در برنامه تیتر امشب شبکه خبر صدا و سیما در پاسخ به این سوال که تا چه اندازه میتوان صنعت و تولید را با قوانین عادی پیش برد، خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی می بایست تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.
وی در ادامه افزود: اصولا دستگاه های اداری ایران از گذشته های دور به جای تسهیل جریان تولید آن را کند کرده اند، زمانی که در شرایط عادی اقتصادی قرار داریم این کندی ها قابل تحمل است اما زمانی که در محاصره اقتصادی هستیم نباید خودمان آسیب اضافی به اقتصاد وارد کنیم، ایست بازرسی ها و مقررات به جای آنکه تسهیل کننده اقتصاد باشند مزاحم آن هستند و بخش تولید را آزار می دهند، به همین فضای کسب و کار ما رتبه خوبی ندارد.
مرتضوی با اشاره به سخنرانی رئیس مجلس شورای اسلامی در مراسم روز ملی صنعت و معدن مبنی بر عدم اجرای بیش از 50 درصد از قوانین تسهیل کننده تولید خاطرنشان کرد: ازطرفی قوانین مزاحم تولید وجود دارند و از طرف دیگر قوانینی برای تسهیل امر کسب و کار تصویب میشوند که باید اجرایی شوند.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با بیان اینکه یک وزارتخانه به تنهایی قادر به برطرف کردن مشکلات کسب و کار در کشور نیست و هیچ وزیری نباید به مسائل کشور به صورت جزیره ای نگاه کند، اظهار کرد: این روزها تمام خواهند شد و بعید میدانم سال آینده راجع به تلخی هایی که به ما تحمیل شده است صحبت کنیم که ریشه در منطق عقلی و دیپلماسی جهانی ندارند، چراکه فردی که در ایالات متحده روی کار آمده است هم قوانین بین المللی از جمله قوانین مرتبط با فضای کسب و کار و اقتصاد جهانی را زیر پا می گذارد.
وی همچنین با اشاره به سختی ها و مشکلات بخش تولید کشور خاطرنشان کرد: بخش تولید با پوست و استخوان و گوشت خود سختی ها را حس می کند و انرژی بیشتری برای پشت سر گذاشتن این سختی ها صرف می کند.
مرتضوی همچنین با تاکید بر اینکه وزرا به تنهایی قادر به حل مشکلات اقتصادی کشور نیستند، تصریح کرد: صندوق اینستکس خالی است و پول نفت وارد آن نمی شود، بنابراین خودمان باید به یکدیگر کمک کنیم و دستگاه های اجرایی نباید در این شرایط به مشکلات تولید اضافه کنند.
مرتضوی با تاکید بر اینکه راه کسب درآمدهای مالیاتی جلوگیری از فرار مالیاتی است اظهار کرد: بخش تولید، کارگران و کارمندان مالیات خود را پرداخت می کنند بنابراین باید دید در اقتصاد 400 میلیارد دلاری ما چه کسانی مالیات پرداخت نمی کنند، چراکه به اعتقاد من 200 میلیارد دلار از اقتصاد کشور فرار مالیاتی دارد اما وزیر اقتصاد به سراغ بنگاه های شناسنامه دار می رود.
وی همچنین با تاکید بر اینکه مسائل کارگری نباید به بحران های کارگری تبدیل شوند خاطرنشان کرد: اقتصاد ما با تلاطم های بسیاری مواجه شده است و برای حفظ سطح تولید گذشته باید در خطوط اعتباری بانکی تجدیدنظر صورت گیرد چراکه اگر برای اداره واحد تولیدی دیروز 5 میلیارد دلار سرمایه در گردش نیاز داشتیم امروز 17 میلیارد دلار نیاز داریم و این مساله نیازی به لایحه ندارد.
مرتضوی در ادامه بر لزوم ورود فوری سران سه قوه به مساله افزایش سرمایه در گردش بنگاه ها تاکید کرد و گفت: نیاز واحدهای تولیدی به سرمایه در گردش به 3 برابر افزایش یافته است و از طرفی ارزش وثیقه های تولیدکنندگان نزد بانک ها نیز به همین میزان افزایش داشته است بنابراین این کار با یک دستورالعمل ساده قابل اجراست.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با بیان اینکه رونق تولید نیاز به اقدامات عملی دارد تاکید کرد: حل مشکلات داخلی اقتصاد و تولید ما در دست کسانی که ما را تحریم می کنند نیست بلکه در اختیار خود ماست.
مرتضوی با تاکید بر لزوم تفویض اختیارات وزاتخانه ها به استان ها با هدف کوچک کردن کارها، افزود: همانطور که آسمان کشور هر شب پدافند میشود تولید هم باید به صورت شبانه روزی پدافند شود.
وی همچنین با اشاره به کاهش ورود سرمایه به کشور در زمان تحریم های اقتصادی، راه حل این مشکل را افزایش گردش سرمایه های موجود در کشور و تجدید نظر در خطوط اعتباری دانست.
مرتضوی با تاکید بر اینکه دستگاه های دولتی مکلف به مشورت با اتاق بازرگانی قبل از ارائه دستورالعمل ها و بخشنامه ها هستند خاطرنشان کرد: نباید همه آنچه ما در شوراهای گفت وگو تصویب می کنیم در کشوی میز یک کارمند دولتی قرار گیرد.
وی اقتصاد ایران را همانند کشتی توصیف کرد که در طوفان مصنوعی گرفتار شده است و نباید با جنب و جوش اضافی و حرکات انفرادی متلاطم تر شود بلکه باید به یکدیگر آرامش دهیم و کشتی را در این محیط سخت حمایت کنیم.
رئیس هیات مدیره کانون انجمن های صنایع غذایی ایران با تاکید بر لزوم اجتناب از صدور بخشنامه های شتابزده در شرایط بحرانی خاطرنشان کرد: ما از این مشکلات عبور خواهیم کرد اما باید هر کدام از مردم نمره رضایتمندی بگیریم.
مرتضوی با اشاره به حضور نمایندگان کشورهای خارجی در نمایشگاه اگروفود 2019، ارزیابی این کشورها از همکاری های بین بخشی و فضای پر جنب و جوش صنعت غذا و میزان تولید داخل را بسیار مثبت توصیف و تاکید کرد: شرایط اضطرار هنوز تمام نشده اما ما از پس آن برآمده ایم و بخش صنعت ما تنها 2 و نیم درصد کاهش تولید داشته است.